Din livssituation

Vi har avtalen för din livssituation

att Vara sambo

Glädjen är stor när ni får flytta ihop och bo tillsammans. Det är också viktigt att veta vad som gäller juridiskt. Det finns flera saker som ni måste ha koll på. Till exempel vad som händer med era saker och ert boende om ni flyttar isär. Bäst är det att ni kommer överens om vad som ska gälla mellan er och skriver ett samboavtal. Om ni gått in med olika kontantinsatser i boendet behöver ni också skriva ett skuldebrev för att se till att ni får tillbaka det ni själva betalat om ni skulle gå isär.

att vara Gift

Det är fantastiskt att var gifta. Ni har givit varandra ett löfte om evig kärlek och trohet. Äktenskapet är också ett juridiskt band och det är viktigt att tänka på vad det innebär. Ett äktenskapsförord fungerar som ett skydd både för er själva och varandra. Ni bör skriva ett äktenskapsförord för det fall att ni någon gång i framtiden skulle skilja er eller om någon av er har ett företag eller någon egendom som ni vill skydda. I ett äktenskapsförord kan ni avtala om att en del av era saker ska vara enskild egendom (saker som bara en av er äger). På så sätt skyddar ni den enskilda egendomen om den andra personen får skulder, om ni har särkullbarn eller om i framtiden gör en bodelning.

att Låna och låna ut pengar

Var tydliga med vad ni kommit överens om. När pengar lånas ut är det jätteviktigt att det finns ett avtal mellan den som lånar och den som lånar ut. Det hjälper er att hålla reda på vad ni kommit överens om när det gäller ränta, när lånet ska betalas tillbaka, vad som händer om den som lånat pengar inte kan betala tillbaka med mera. Avtalet ni skriver mellan er heter skuldebrev. Hos oss kan ni skriva ett juridiskt korrekt skuldebrev på bara några minuter i vår smarta e-tjänst. Ni får skuldebrevet så fort ni är klara och kan skriva ut det direkt.

Köpa eller sälja

Ett köpeavtal är ett viktigt bevis för vad ni har kommit överens om. Särskilt om ni skulle bli oense är det en stor fördel att ha ett skriftligt köpeavtal jämfört med att bara vara muntligt överens. Det skapar en trygghet för båda parter och det blir tydligt vad var och en av er har för skyldigheter och rättigheter.

När ni skriver avtal i vår e-tjänst får ni ta ställning till saker som ni annars kanske inte skulle tänka på och det ger en bra grund för att ni ska kunna genomföra en trygg och säker affär där förutsättningarna är tydliga.

företräda någon med fullmakt

Orsaken till behov av en fullmakt kan vara många. Vi är alla i behov av lite hjälp ibland. Med en fullmakt kan någon du litar på få företräda dig i alla situationer eller vissa specificerade situationer. Du kan också begränsa den fullmakt du ger i tiden så att den slutar gälla vid en viss tidpunkt eller efter ett uppdrags slutförande.

En fullmakt innebär att någon kan företräda dig och agera för din räkning i olika situationer. Med en framtidsfullmakt ser ni till att någon anhörig kan hjälpa dig när du själv är oförmögen att vidta åtgärder. En framtidsfullmakt är ett fint sätt att värna om sina nära och kära. Med en fullmakt för dödsbodelägare kan ni hjälpa varandra genom att ge en person rätt att företräda dig som dödsbodelägare i ärenden som rör dödsboet.

avtal för alla delar i livet


Skriv ditt juridiskt korrekta avtal tryggt, enkelt och till ett fast pris. Genom att svara på några frågor får du ett avtal anpassat efter din situation och enligt dina önskemål.