Fullmakt

Alla behöver lite hjälp ibland,
fullmakten ger någon möjlighet att hjälpa dig

Orsaken till behov av en fullmakt kan vara många. Vi är alla i behov av lite hjälp ibland. Med en fullmakt kan någon du litar på får företräda dig i alla situationer eller vissa specificerade situationer. Du kan också begränsa den fullmakt du ger i tiden så att den slutar gälla vid en viss tidpunkt eller efter ett uppdrags slutförande.

En fullmakt innebär att någon kan företräda dig och agera för din räkning i olika situationer. Det kan vara i samtliga situationer, detta kallas även för en generalfullmakt. Du kan också specificera i vilken eller vilka situationer som fullmakten ska gälla. Ett vanligt exempel är om du själv inte är på plats geografiskt vid en överlåtelse av en bostad eller kanske om du är bortrest och en förälder behöver kunna hjälpa dig med ärenden på banken. Kanske är det du som behöver hjälpa en närstående.

fullmakt


Skriv din fullmakt enkelt och tryggt, utifrån dina önskemål. Vi ser till att det blir juridiskt korrekt.

425 kr

Så här fungerar det

Vi skapar ditt avtal och du laddar enkelt ner ditt avtal när du är klar. 
Betala säkert via Klarna.

1

Välj det avtal som passar din situation.

2

Svara på frågorna i formuläret.

3

Kontrollera att uppgifterna är korrekta, du betalar enkelt via Klarna.

4

Ett konto skapas där du kan ladda ned och hämta dina avtal

Hur länge gäller en fullmakt?

En fullmakt är giltig så länge som du bestämt att den ska vara giltig. Det kan vara tillsvidare om det passar för den fullmakt som du givit. Då är det viktigt att du återkallar fullmakten när du inte längre vill att den ska gälla. Förslagsvis ska du även se till att du får tillbaka fullmakten rent fysiskt (pappersformatet på fullmakten med din underskrift på). 

Du kan även begränsa hur länge fullmakten ska gälla i tiden. Det betyder att efter det datum som du satt som sista giltighetsdag så får den som fått fullmakt inte längre använda den och företräda dig. Det som gjorts under tiden som fullmakten var giltig är fortfarande gällande efter fullmakten inte längre gäller.

Hur använder man en fullmakt?

En fullmakt fungerar som ett intyg för att den som har getts en fullmakt ska få företräde den som gett fullmakt. Många gånger vill den som mottar fullmakten, exempelvis en bank, ta en kopia på fullmakten. Du kan även behöva legitimera dig så att det går att säkerställa att det är rätt person som uppvisar fullmakten. En fullmakt är en värdehandling och du som getts en fullmakt bör vara rädd om den och förvara den så att den inte kommer på villovägar eller att någon obehörig får tag på den.

Välj avtal
Svara på frågorna
Kontrollera
Klart

Skriv din fullmakt tryggt och enkelt

Här kan ni tryggt och enkelt skapa en fullmakt för ert behov. När ni skriver en fullmakt hos oss på Kontraktakuten kan ni vara säkra på att det är juridiskt korrekt och anpassat efter era önskemål. Vi vill att ni som kunder ska känna er säkra på att ni får med allt det som behövs. Därför får ni svara på ett antal frågor och fylla i information om vad och hur fullmakten ska gälla. När ni fyllt i svaren och fullföljt beställningen får ni direkt tillgång till er fullmakt via mina sidor där avtalet finns tryggt och säkert.

fullmakt


Skriv din fullmakt enkelt och tryggt, utifrån dina önskemål. Vi ser till att det blir juridiskt korrekt.

425 kr

avtal för alla delar i livet


Skriv ditt juridiskt korrekta avtal tryggt, enkelt och till ett fast pris. Genom att svara på några frågor får du ett avtal anpassat efter din situation och enligt dina önskemål.