Samboavtal

Kom överens när ni är överens

Glädjen är stor när ni får flytta ihop och bo tillsammans. Det är också viktigt att veta vad som gäller juridiskt. Det finns flera saker som ni måste ha koll på. Till exempel vad som händer med era saker och ert boende om ni flyttar isär.

Grunden för ett samboförhållande är ju önskan om att leva tillsammans. Om den önskan sedan ändras så att man vill dela på sig/separera så är det sambolagen som i grund och botten reglerar hur de tillgångar som är gemensamma ska fördelas. Vill man själv bestämma hur fördelningen ska se ut kan man skriva ett samboavtal. Vi anser dessutom att man SKA skriva ett samboavtal. Det är ganska enkel logik, det är mycket lättare att komma överens när man är överens. Många separationer är eller blir infekterade med många känslor och då kan det vara svårt att komma överens. Finns ett samboavtal är det redan överenskommet hur fördelningen ska gå till. Ett samboavtal kan också få betydelse om någon av samborna skulle få problem att betala skulder så att det kan bli aktuellt med exempelvis utmätning. Avtalet blir giltigt när båda har undertecknat avtalet.

samboavtal


Skriv samboavtal, och bestäm själva hur ni vill att er egendom ska fördelas vid en eventuell separation.

675 kr

Så här fungerar det

Vi skapar ditt avtal och du laddar enkelt ner ditt avtal när du är klar. 
Betala säkert via Klarna.

1

Välj det avtal som passar din situation.

2

Svara på frågorna i formuläret.

3

Kontrollera att uppgifterna är korrekta, du betalar enkelt och säkert via klarna.

4

Ett konto skapas där du kan hämta och ladda ned dina avtal.

Vad är samboegendom?

Tillgångarna eller egendomen eller enklare förklarat bostad, gemensamma pengar och saker exempelvis husgeråd eller bil kallas för samboegendom. Samboegendom är exempelvis inte studieskulder, egna företag såsom aktiebolag eller handelsbolag. Samboegendom är inte heller sådant som någon fått i personlig gåva. Det kan vara exempelvis en 40-årspresent eller saker som är tydligt personliga såsom smycken eller klockor. Det som däremot är samboegendom är allt som man skaffar eller tar in i det gemensamma hemmet exempelvis en TV eller hushållsartiklar. Har man samägda bankkonton så är även det samboegendom.

Vad är enskild egendom?

Enskild egendom, är sådan egendom som en part i samboförhållandet äger och som den också ska behålla vid en separation. I det fallet har samborna kommit överens om att den specifika egendomen, eller kanske all egendom som man äger, ska vara enskild. Det betyder att det inte ska ingå i en bodelning. Sådant som aldrig ingår i en bodelning är exempelvis kläder eller presenter som någon sambo fått. Egendom kan även bli enskild genom arv eller gåva, då krävs att den som gett gåvan eller den man ärvt har skrivit att det ska vara enskild egendom. Man kan även skriva att det som träder i den enskilda egendomens ställe ska vara enskild. Det betyder att om man säljer det man fått i gåva eller arv så kommer de pengar man får att vara enskild egendom.

Välj avtal
Svara på frågorna
Kontrollera
Klart

Skapa ert samboavtal, tryggt och enkelt

Här kan ni tryggt och enkelt skapa ert samboavtal. När ni skriver ett samboavtal hos oss på Kontraktakuten kan ni vara säkra på att det är juridiskt korrekt och anpassat efter era önskemål. Vi vill att ni som kunder ska känna er säkra på att ni får med allt det som behövs. Därför får ni svara på ett antal frågor och fylla i information om vad ni kommit överens om. När ni fyllt i svaren och fullföljt beställningen får ni direkt tillgång till ert samboavtal via mina sidor där avtalet finns tryggt och säkert.

Samboavtal


Skriv ert samboavtal, tryggt, enkelt och juridiskt korrekt. Svara på frågor om era förutsättningar och vad ni kommit överens om och sedan är det klart.

675 kr

avtal för alla delar i livet


Skriv ditt juridiskt korrekta avtal tryggt, enkelt och till ett fast pris. Genom att svara på några frågor får du ett avtal anpassat efter din situation och enligt dina önskemål.