Äktenskapsförord

Kärlekens avtal

Ett äktenskapsförord är kärlekens avtal. Det är omsorg om varandra och de i er omgivning. Avtalet som reglerar hur ni vill att er gemensamma egendom ska fördelas om äktenskapet upphör antingen genom skilsmässa eller dödsfall.

I ert äktenskapsförord kan ni reglera hur ni vill att egendom ska fördelas om äktenskapet upphör. Det kan exempelvis vara så att ni betalat olika stor andel kontantinsats till en bostad eller om ni har olika förutsättningar när ni ingår äktenskapet. En annan vanlig situation är om det finns s.k. särkullbarn (barn från tidigare relationer som inte är gemensamma barn) och ni vill skydda ert gemensamma intresse eller särkullbarnets intresse i eventuellt arv. Många kan tycka att det kan uppfattas som snålhet eller att det är obekvämt att diskutera äktenskapsförord, men egentligen är det bara omsorg om varandra eller efterlevande.

äktenskapsförord


Här skpapar ni tryggt, enkelt och smidigt ert äktenskapsförord. 

1 175 kr

Så här fungerar det

Vi skapar ditt avtal och du laddar enkelt ner ditt avtal när du är klar. 
Betala säkert via Klarna.

1

Välj det avtal som passar din situation.

2

Svara på frågorna i formuläret.

3

Kontrollera att uppgifterna är korrekta, du betalar enkelt och säkert via klarna.

4

Ett konto skapas där du kan hämta och ladda ned dina avtal.

vad är giftorättsgods?

Inom äktenskapet är grunden att allt man äger är giftorättsgods och inget är enskild egendom, från den dag då äktenskapet ingås. I praktiken så äger var och en sin egendom ända tills äktenskapet upphör, antingen genom skilsmässa eller att den ena partnern avlider. Först då blir det aktuellt att titta på vem som äger vad och om det finns ett äktenskapsförord som reglerar fördelningen. Om ni inte har reglerat att egendom ska fördelas på något särskilt sätt så kommer all egendom att fördelas på hälften vardera.

Vad är enskild egendom?

Enskild egendom är något som en av er äger och som ni bestämt i ett äktenskapsförord att den personen ska behålla om ni skulle skilja er. De enskilda egendomarna ska alltså inte ingå i en bodelning. Saker ni äger kan också bli enskild egendom genom ett villkor i exempelvis ett gåvobrev eller ett testamente.

Välj avtal
Svara på frågorna
Kontrollera
Klart

skapa ert äktenskapsförord tryggt och som ni vill ha det

Här kan ni tryggt och enkelt skapa ert äktenskapsförord. När ni skriver ett äktenskapsförord hos oss på Kontraktakuten kan ni vara säkra på att det är juridiskt korrekt och anpassat efter era önskemål. Vi vill att ni som kunder ska känna er säkra på att ni får med allt det som behövs. Därför får ni svara på ett antal frågor och fylla i information om vad ni kommit överens om. När ni fyllt i svaren och fullföljt beställningen får ni direkt tillgång till ert äktenskapsförord via mina sidor där avtalet finns tryggt och säkert.

äktenskapsförord


Här skpapar ni tryggt, enkelt och smidigt ert äktenskapsförord. Ett äktenskapsförord som är anpassat efter era behov och juridiskt korrekt.

1 175 kr

avtal för alla delar i livet


Skriv ditt juridiskt korrekta avtal tryggt, enkelt och till ett fast pris. Genom att svara på några frågor får du ett avtal anpassat efter din situation och enligt dina önskemål.