fullmakt dödsbodelägare

Förenkla hanteringen i ett dödsbo för varandra

Att förlora en familjemedlem är en svår tid i många avseenden. Ett geografiskt avstånd eller kanske andra hinder kan komplicera tillvaron ännu mer. Med en fullmakt för dödsbodelägare kan ni hjälpa varandra genom att ge en person rätt att företräda dig som dödsbodelägare i ärenden som rör dödsboet.

En fullmakt för dödsbodelägare kan ges i sin helhet, alltså att personen som får fullmakt kan företräda dödsbodelägaren som gett fullmakt i samtliga situationer som rör dödsboets avslutande (undantaget arvsskifte). Fullmakt för dödsbodelägare gäller bara situationer som har med det aktuella dödsboet att göra. En stor fördel med detta kan vara att du som bor på en annan ort slipper åka fram och tillbaka för att betala räkningar, avsluta abonnemang eller liknande ärenden för dödsboets räkning. Ni kan också välja att begränsa fullmakten så att den endast gäller i specifika situationer. 

fullmakt för

dödsbodelägare


Döden är inte enkel att hantera men med en fullmakt kan ni förenkla för varandra och en person kan företräda dödsboet.

475 kr

Så här fungerar det

Vi skapar ditt avtal och du laddar enkelt ner ditt avtal när du är klar. 
Betala säkert via Klarna.

1

Välj det avtal som passar din situation.

2

Svara på frågorna i formuläret.

3

Kontrollera att uppgifterna är korrekta, du betalar enkelt via Klarna.

4

Ett konto skapas där du kan ladda ned och hämta dina avtal

Hur länge är fullmakten giltig?

Svaret på frågan hur länge en fullmakt är giltig beror på vad du som gett fullmakten reglerat i den. Du kan exempelvis gett en fullmakt utan slutdatum. Eftersom fullmakt för dödsbodelägare inte kan gälla längre än till sista dagen som dödsboet finns, d.v.s. innan man skiftat och dödsboet upphör, så är det sista dagen för alla fullmakter för dödsbodelägare som kan bli aktuell. Det kan förstås vara så att ni angivit att fullmakten ska gälla till ett visst datum eller att fullmakten endast ska gälla för en viss del, som försäljning av fastighet eller bostadsrätt inom dödsboet. Finns det ett specifikt datum som ni angivit så är det också sista dag för fullmaktens giltighet. Gäller fullmakten en specifik del i avslutandet av dödsboet så gäller fullmakten oftast till den angivna åtgärden är slutförd.

Varför ska man ge en fullmakt för dödsbodelägare?

Syftet med fullmakten är att underlätta för dödsbodelägare i samma dödsbo. Alltså i det dödsbo som du delar med syskon eller andra som kan vara dödsbodelägare. Många tillfällen kräver att alla dödsbodelägare har skrivit under på att de går med på en viss åtgärd. Är det många dödsbodelägare eller om ni befinner er på olika håll kan detta bli krångligare än det behöver vara. Betala räkningar, avsluta abonnemang, säga upp hyresavtal och liknande är sådant som kan förenklas med en fullmakt för dödsbodelägare.

Vad händer vid arvskiftet?

En fullmakt för dödsbodelägare omfattar inte själva arvskiftet. Det är inte en del som vi rekommenderar att ni ska ge någon fullmakt i att företräda er. Därför är det inte ett alternativ när ni väljer att skriva er fullmakt för dödsbodelägare hos Kontraktakuten.

Välj avtal
Svara på frågorna
Kontrollera
Klart

Skriv en fullmakt för dödsbodelägare och förenkla för varandra

Här kan ni tryggt och enkelt skapa en fullmakt för dödsbodelägare. När ni skriver ett avtal hos oss på Kontraktakuten kan ni vara säkra på att det är juridiskt korrekt och anpassat efter era önskemål. Vi vill att ni som kunder ska känna er säkra på att ni får med allt det som behövs. Därför får ni svara på ett antal frågor och fylla i information om vad fullmakten ska gälla för. När ni fyllt i svaren och fullföljt beställningen får ni direkt tillgång till er fullmakt för dödsbodelägare via mina sidor där avtalet finns tryggt och säkert.

fullmakt för

dödsbodelägare


Döden är inte enkel att hantera men med en fullmakt kan ni förenkla för varandra och en person kan företräda dödsboet.

475 kr

avtal för alla delar i livet


Skriv ditt juridiskt korrekta avtal tryggt, enkelt och till ett fast pris. Genom att svara på några frågor får du ett avtal anpassat efter din situation och enligt dina önskemål.